Hartige cake met olijven en geitenkaas

Omdat het niet altijd een zoetige cake hoeft te zijn, maakte ik vandaag deze hartige variant. Met olijven en zongedroogde tomaten haal je meteen een stukje Italië op je bord. Bovendien is het makkelijk te bereiden en verrassend om mee uit te pakken.

Wat heb je nodig? 250g bloem, 6g bakpoeder, 150ml witte wijn, 150ml olijfolie, 3 eieren, 30g fijngesneden olijven, 20g gedroogde tomaten en 50g geitenkaas.

Hoe ga je te werk? Zeef de bloem en het bakpoeder boven een kom. Maak een kuiltje in het midden en voeg de wijn en de olijfolie toe. Breek de 3 eieren en voeg ze bij het deeg. Meng alles goed door mekaar tot je een glad mengsel bekomt. Op het eind voeg je de olijven, de tomaatjes en de geitenkaas toe. Smeer vervolgens een cakevorm in met vetstof en wat bloem. Doe er het deeg in en bak een halfuurtje in een voorverwarmde oven van 200 graden.

Serveertips? Heerlijk als onderdeel van een kaasschotel of bij het aperitief met pesto of ander smeersel

Geef een reactie

Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy