Auberginekaviaar

Auberginekaviaar is mijn favoriete tapenade van het moment. Het was een collega die mij het receptje leerde proeven en ik was meteen verkocht. Het is ook zo’n gerechtje waar je alle kanten mee uitkan : als tapenade op brood, als broodbeleg in combinatie met mozzarella en gedroogde ham en ook als bijgerecht bij vis of vlees.

Wat heb je nodig? 2 aubergines, 4 tenen look, olijfolie, peper en zout, 1 ajuin en wat limoensap

Hoe ga je te werk?Snij de aubergines in de lengte doormidden. Maak inkepingen en stop er de looktenen in, giet er wat olijfolie over en laat ze goed bruin bakken in de oven (15 min op 220 graden) Als de aubergines een bruin korstje krijgen, neem je ze uit de oven en haal je ze uit zodat je enkel het vruchtvlees overhoudt. Vervolgens snipper je een ui, stoof je deze ui aan en voeg je het vruchtvlees van de aubergines erbij. Dit geheel bak je kort aan, kruid je af met peper en zout en mix je tenslotte fijn zodat je een glad mengsel bekomt.

Geef een reactie

Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy