Ossobucco met kalkoen of kalfsvlees

In elke keuken heb ik zo mijn favorieten. In mijn Italiaanse keuken top 5 staat zeker ossobuco. Deze heerlijke stoofpot kan je makkelijk op voorhand klaarmaken en bovendien is het een gerecht dat uitnodigt om te experimenteren. Met of zonder sinaasappelschil, met kalkoen of met kalfsvlees,…

Gisteren maakte ik het klaar met een extra portie seizoensgroentjes.

Wat heb je nodig? 3 dikke lappen kalfsschenkel, 5 stengels groene selder, een bakje kersttomaatjes, 4 wortelen, 1 courgette, 1 ui, bloem, peper en zout, 4dl kalfsbouillon, 2 glazen droge witte wijn en olijfolie.

Hoe ga je te werk? Wentel het kalfsvlees door de bloem en bak ze bruin aan in een kom met veel olijfolie. Snij vervolgens alle groentjes fijn. Haal het vlees uit de pan, doe wat extra olijfolie in de pan en stoof de groentjes goed aan. Voeg ook het vlees weer toe en overgiet met de witte wijn en de bouillon. Laat de ossobucco nu verder pruttelen en garen. En na een uurtje heb je een schitterende stoofpot. Kruid op het einde verder af met peper, zout en wat Italiaanse kruiden.

Geef een reactie

Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy