Salsa verde

Wat heb je nodig? 2 teentjes knoflook, 1 el kappertjes, 10 kleine augurkjes, 6 ansjovisfilets, een halve bussel bladpeterselie, een half bosje basilicum, een paar takjes munt, 1 el mosterd (ik gebruik altijd Tierentyn), 3 el rodewijnazijn, 8 el olijfolie, zeezout en zwarte peper uit de molen

Hoe ga je te werk? Hak de knoflook heel fijn met de kappertjes, de augurkjes en de ansjovis. Versnipper de verschillende soorten kruiden en doe alles in een kom. Vervolgens doe je de mosterd, de azijn erbij en voeg je langzaam aan de olijfolie erbij tot ze een stevige saus hebt. Werk alles pittig af met peper en zout.

Deze saus is gewoon perfect bij een lekker stukje gegrild vlees of vis. Pittig subliem…

Geef een reactie

Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy