Ristorante San Marco is een Italiaans restaurant zoals het hoort te zijn. Met een vriendelijke bediening, ultraverse producten en authentieke gerechten maken ze het verschil. Het enthousiasme van de gastvrouw is er ééntje die kan tellen. Ze spreekt met een sappig Italiaans- Slavisch accent, doet je veel goesting krijgen in hun gerechten en aarzelt niet om de chef er even bij te halen als ze ‘iets’ duidelijk maken wil. Zo vroeg één van onze tafelgenoten ‘of ze wel werkten met verse paddestoelen’. Ze haalde de chef erbij en hij bracht een grote pan met een verse “funghi” mee. Wij waren meteen overtuigd.Daarnaast is het eten om je vingers en duimen van af te likken. Ulraverse ingrediënten vormen de basis van al hun gerechten. Zo zijn ze één van de enige restaurants van Gent die met verse pasta werken en dat proef je. De chef des huizes,  Xaverio, heeft zijn sporen verdiend in tal van Belgische klasserestaurants en wil van bereidingen met kreeft zijn huisspecialiteit maken.

 

In afwachting van een uitgebreide kreeftenmenu hebben wij dit alvast getest :

  • Vongole gratiné (gegratineerde venusschelpen rijkelijk bestrooid met verse kruiden, look, olijfolie)
  • Trio van pasta (een ideaal gerecht voor iemand die niet kiezen kan : pasta con funghi, huisgemaakte lasagne en canneloni met ricotta en spinazie
  • Vers gemaakte pizza (met een flinterdunne bodem en verse topping)

Een dikke duim dus voor deze Italiaanse nieuwkomer.
Adres : Ristorante San Marco, Bennesteeg,  Gent