Trifle met Grappa en rood fruit

Dit dessertje leerde ik een tijd geleden bij vrienden kennen en ik was er meteen weg van. Het ziet er niet alleen verrukkelijk uit, het smaakt nog zo ook. Klassiek wordt het in Engeland bereid met cake, sherry en een crème anglaise. Maar klassiekers zijn er om varianten van te maken. Met een knipoog naar de Italiaanse keuken gebruikte ik grappa om de cake te laten “weken”.

Wat heb je nodig? 1 botercake, 6el grappa of amaretto, 4 eierdooiers, 100g suiker, 500ml melk, 1 vanillestok, 250g rood fruit en een flinke toef slagroom

Hoe ga je te werk? Snij de cake in blokjes en besprenkel met grappa. (Ik heb het liever niet te doorweekt en gebruik daarom niet te veel drank).  Verdeel de cake en het rood fruit in 4 grote glazen. Nu beginnen wij aan de crème Anglaise :  Eieren en suiker flink door elkaar mengen tot je een glad mengsel bekomt. Vervolgens breng je de melk met de vanillestok aan de kook en laat je het mengsel een 10-tal minuutjes rusten. Verwijder nadien de vanillestok en giet de melk over het eiermengsel. Nu volgt het meest arbeidsintensieve deel : roeren tot je een dikkere saus bekomt…Dit ingedikte sausje verdeel je dan over de 4 glazen. Als final touch doe je er nog een flinke toef slagroom over.

Geef een reactie

Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy