Cassis op alcohol

De zoveelste oogst uit eigen tuin. Deze keer zijn de zwarte bessen aan de beurt. Naast verwerken in gebak en sauzen kan je ze ook opleggen op…alcohol. Met dit leuk receptje moet dit zeker lukken

Wat heb je nodig? 1/2 liter zuivere alcohol (van 94%), 1l water, 500g rietsuiker, 750g zwarte bessen en 6 bladeren van de struik.

Hoe ga je te werk? Was de besjes goed, dep ze droog en meng ze onder alle andere ingrediënten. Dit mengsel laat ik nu een 5 à 6 weken staan in een glazen weckpot. Na die periode haal ik de vloeistof door een fijne zeef waardoor je al het bezinksel verwijdert. En dan is het nog een paar maanden wachten op een subliem degustiefje…

Geef een reactie

Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy