Zweedse clubsandwich met gerookte zalm

Een creatief broodgerecht is dit met het Zweedse ‘hällakaka-brood’. Eens je de juiste uitspraak ontcijferd hebt, kan je met dit ‘polarbrood’ alle kanten uit. Besmeren op zijn Zweeds met lingeonberries en boter, beleggen met ham en kaas en toasten of zoals ik gisteren deed met gerookte zalm en kruidenkaas.

Wat heb je nodig? 1 pak Zweedse brood (hällakaka die je ingevroven in de Ikea-foodstore koopt, kruidenkaas, komkommer, tomaat, rucola, dille en 400g gerookte zalm.

Hoe ga je te werk? Besmeer 2 boterhammen met kruidenkaas en begin met het bouwen van je clubsandwich : boterham met kruidenkaas, gerookte zalm, komkommer, tomaat, rucola en dille, boterham met kruidenkaas der bovenop en nadien weer gerookte zalm…Afwerken doe je met een boterham.

Serveertip: Om makkelijk uit het vuistje te kunnen eten snij je er mooie driehoekjes van.

Geef een reactie

Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy