Carpaccio, tips en trics

Alleen al voor dit zinnetje zou ik bij de slager langs gaan. Het vat ook perfect de meerwaarde samen die een slager biedt. Huisbereide producten, een vakkundige woordje uitleg,… meer moet dat voor mij niet zijn.  Ook de beste carpaccio haal ik bij hem want alleen vers en op maat gesneden is hij het best.

Wat heb je nodig? 1/2 houthakkersbrood, 10 sneetjes flinterdun gesneden ossenhaas, Parmazaanse kaas, Fleur de sel, peper vers van de molen, pesto, olijfolie

Hoe ga je te werk? Houthakkersbrood doorsnijden, besmeren met pesto, beleggen met het vlees en meer dan rijkelijk bestrooien met kaas, zout en een draai van de molen.

Variëren en serveren

• Carpaccio kan je ook makkelijk serveren als een aperitiefhapje, ga op zoek naar een mooi bordje en werk het verfijnd af.

• Laat je voor de garnituur inspireren door de seizoenen: asperges in het voorjaar, zongedroogde tomaatjes in de zomer en boschampignons in de herfst.

• Waag je ook eens aan vis om een carpaccio te maken : rauwe zalm met een honingmosterdsausje, rauwe tonijn met wasabi, op sint-jacobsschelpen met olijfolie en citroen. Ik vind ze allemaal hemelsheerlijk.

• Zet op voorhand je borden wat in de diepvriezer dan blijven ze langer fris en kan je het gerecht optimaal serveren.

Geef een reactie

Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy