Courgette – venkelsoep met verse kruiden

Je neemt 2 groenten die op dit moment op hun best zijn en maakt er een lekker soepje mee. Het pittige van de venkel wordt in combinatie met de zachte courgette verenigd in een heerlijke zomersoep. De kruiden en de kaas die je er op het einde toevoegt, maken het soepje perfect…

Wat heb je nodig? 2 courgettes, 2 venkelknollen, 1 ajuin, boter, 1,5l kippenbouillon, 2el verse kaas, een handvol verse kruiden (dille, peterselie, dragon,…), peper en zout.

Hoe ga je te werk? Versnipper de ui en stoof het aan in wat boter. Snij vervolgens de venkel en de courgette fijn. Doe de groentjes bij de ui en stoof alles goed aan. Los ondertussen de bouillonblokjes op in water en voeg bij de groentjes, breng aan de kook en laat een twintigtal minuutjes verder pruttelen. Voeg de kaas en de verse kruiden toe en mix fijn.

Geef een reactie

Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy