Italiaanse courgettesoep met kruiden

Onze drie courgetteplanten hebben het blijkbaar erg naar hun zin.  Gesteund door de gezonde boerenlucht en de vruchtbare grond leveren ze ons wekelijks een zestal mooie vruchten. Leuk maar op de duur komen ze wel je oren uit. Een beetje creativiteit is dus een must. Dit soepje is een toevallige vondst en viel heel erg in de smaak…

Wat heb je nodig? 2 courgettes, 1 ui, 1 blik gepelde tomaten, 1l kippenbouillon, 1tl marjolein, 1tl basilicum en 1tl oregano.

Hoe ga je te werk? Snij de ui fijn en stoof het lichtjes aan in wat olijfolie. Snij vervolgens de courgettes fijn en voeg dit bij de ui en voeg nadien de gepelde tomaten toe. Voeg de kippenbouillon toe en laat het soepje een 20-tal minuutjes koken.

Voor de liefhebbers kan er ook nog een vleugje mascarpone bij…

Geef een reactie

Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy