Tips voor het maken van quiche

Ooit leerde ik van een bakker de principes om een goede quiche te maken :

1. Op voorhand blindbakken hoeft niet. Enkel het bladerdeeg doorprikken en beleggen met een vetlaagje (zalm, gerookt spek, ham) en het deeg bakt vanzelfs wel uit.

2. De groentjes aanstoven zodat de groentjes gaar worden en het meeste vocht verdwijnt. Pas als de groentjes afgekoeld zijn, voeg je ze toe.

3. 2 eieren en een potje culinaire room zorgen tot slot voor de perfecte binding

In dit receptje gebruikte ik een minder alledaagse combinatie van appel, wortel, curry en geitenkaas. Het klinkt wat verrassend maar de smaak was meer dan ok.

Wat heb je nodig? 1 rol bladerdeeg, 3 wortels, 2 appels, een dikke snede geitenkaas, 8 sneetjes spek, 2 eieren, een potje culinaire room, curry en peper en zout.

Hoe ga je te werk? Het fruit en de groenten goed aanstoven en vervolgens laten afkoelen. Het bladerdeeg met papier in een bakvorm doen en doorprikken met een vork. De bodem van de taart beleggen met het gerookt spek, het afgekoelde fruit- en groentenmengsel, de geitenkaas en afkruiden met curry, peper en zout. Tot slot voeg je ook het ei-roommengsel toe en laat je de quiche een halfuurtje bakken in een oven van 180gr.

Geef een reactie

Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy