Zomerse limoncellotaart

Deze taart moet je zeker eens proberen. Lekker fris en klaar in één handomdraai. Bovendien kan je met een beetje creativiteit er ook verschillende varianten van maken.

Wat heb je nodig? 1 rol zanddeeg dat je kant-en-klaar koopt in de supermarkt, 250g ricotta, 3 eieren, 150g suiker en een scheut limoncello of amaretto

Hoe ga je te werk? Doe het zanddeeg (met papiertje) in een taartvorm. Doe dan alle ingrediënten voor de vulling bij elkaar : de ricotta, de eieren en de suiker en meng ze goed door elkaar tot de suiker volledig opgelost is. Vervolgens doe je dit mengsel in de taartvorm en bak je het 30 minuten op 180 graden.

Varianten en serveertips: Serveer met een glaasje Amaretto of Limoncello. Doe er advokaat of frambozencoulis op. Of als het nog sneller moet gaan doe je enkel de vulling in vuurvaste schoteltjes en bak dit een halfuurtje op 180 graden.

Geef een reactie

Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy