Gebakken kwartel met een slaatje en een sausje van Limburgse stroop

Hoppas? Gaat er bij jou al een belletje rinkelen? Op onze voorbije kookles zocht onze chef Bjorn zijn inspiratie bij deze nieuwe culinaire trend. Hoppas (een samentrekking van ‘hop’ en ‘tapas’) zijn dus kleine hapjes gemaakt met producten van bij ons en geserveerd met een lekker Vlaamse biertje. Dit receptje kan ook perfect als voor- of hoofdgerecht. Het sausje is buitengewoon subliem en simpel…

Wat heb je nodig? 5 kwartels, 3 el Loonse stroop, 2 el pijnboompitjes (geroosterd), 150 g mesclun van sla,3 el mosterd, groene kruiden (bieslook, platte peterselie, kervel),50 g groene boontjes ,1 dl wijnazijn, 200 g asperges groen, 1 dl notenolie, 1 rozijnenbrood, 2 peren, 1 dl arachide-olie, sap van ½ citroen, 200 g boter.

Hoe ga je te werk? Blancheer de boontjes in gezouten water. Koel onmiddellijk in koud water. Snijd de geschilde asperges in stukken van 2 cm en bak ze gaar in een pan met wat vetstof (niet te hevig vuur) Voeg op het einde de boontjes en de brunoise van peer toe. Besprenkel met citroensap en kruid met pezo

Voeg voor de saus de siroop, de mosterd en de wijnazijn samen in een maatbeker. Kruid met peper en zout en zet de soepmixer erin. Druppel tijdens het mixen de oliën erbij.

Toast het brood. Bak de ontbeende kwartels aan in een pan met wat vetstof. Kruid ze met pezo. Leg in het midden van het bord een slaboeketje, lepel er de mengeling over en dresseer met de saus. Werk af met de kruiden.

Geef een reactie

Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy