Fieke kookt : kaaspralines van kerstomaatjes met kruidenkaas

Bij ons valt de spreekwoordelijke appel niet ver van de boom. Mijn dochters raken stilaan in de ban van het betere culinaire werk. Niet dat ik hen in een bepaalde richting duw. Nee, alles gebeurt spelenderwijs. Zo helpen ze graag bij het maken van soep,  snijden ze fruit voor hun ‘kaboutersmoothie’ of breng ik hen op ideeën voor het beleggen van een keicoole boterham. Naast creatief aan de slag gaan, vind ik het ook belangrijk om hen de principes van kwaliteitsvolle voeding mee te geven. Ik neem hen daarom graag mee bij de bakker of beenhouwer en laat hen uitgebreid ‘proeven’. Ook recepten uitproberen doen mijn keukenpieten graag. Deze kaaspralines zijn één van de persoonlijke favorieten van mijn oudste dochter.

Wat heb je nodig? Een doosje kerstomaatjes, een potje kruidenkaas en wat bieslook voor de afwerking.

Hoe ga je te werk? Snij het hoedje van de tomaatjes en haal de pitjes eruit. Vul de tomaatjes op met kruidenkaas en werk af met bieslooksprietjes. Extra leuk maak je het met een leuk papiertje.

Geef een reactie

Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy