Pompoensoep : snel, eenvoudig en lekker

Geen zin om uitgebreid te koken maar toch goesting in iets voedzaams? Maak dan deze ‘gauw klaar’ soep, serveer het met lekker brood, wat beleg en je hebt een (h)eerlijke maaltijd.

Wat heb je nodig? 2kg pompoenvlees, 4 uien, 4 teentjes knoflook, 3l kippenbouillon, boter, peterselie, paprikapoeder, pezo en brood.

Hoe ga je te werk? Schil de pompoen en snij het vlees in stukken. Pel de look en de uien en snij ze eveneens in stukken. Stoof de groenten aan in wat boter. Giet de bouillon erbij en kruid met paprikapoeder en wat peper. Laat 2Omin koken en mix tot een gladde soep. Voeg tot slot eventueel van melk of room toe.

Serveertip: Dit is een ideale halloweensoep : heerlijk voedzaam en hartverwarmend tijdens een griezelige spokentocht.

Geef een reactie

Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy