Aardappelblokjes met eekhoorntjesbrood en ei

Hoe een culinair idee ontstaat, vind ik best wel bijzonder. Ik ben een aanhanger van de vrije interpretatie. Niet te slaafs een recept volgen maar ingrediënten aanpassen of andere kruiden toevoegen moeten volgens mij zeker kunnen. Zo las ik de basis van dit aardappelgerechtje in een boek, liet ik de lookteentjes weg en werden ze vervangen door gerookte eendenborstreepjes.

Wat heb je nodig? 6 vastkokende aardappelen, 15g gedroogd eekhoorntjesbrood, boter, 8 reepjes gerookte eendenborst, peterselie en peper en zout.

Hoe ga je te werk? Laat het gedroogde eekhoorntjesbrood een halfuurtje opwellen in water, snij de gekookte aardappelen in blokjes. Doe boter in de kom en voeg de eendenborstsneetjes toe. Bak ze krokant aan en voeg nadien de aardappelblokjes en eekhoorntjesbrood toe. Laat het een 10-tal minuutjes verder bakken en kruid op het einde af met pezo en verse peterselie.

Serveersuggestie: Heerlijk bij een stukje wild of gewoon met een gebakken eitje.

Geef een reactie

Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy