Aperitiefhapjes met gerookte eendeborst

Als het van mij afhangt, moet elk aperitiefhapje klein maar verfijnd zijn. Ik ga graag op zoek naar ingrediënten van topkwaliteit en begin dan creatief te experimenteren. Nu het supermarktaanbod al een feestelijk accent heeft, laat ik mij maar al te graag verleiden tot een feestelijke aankoop. Zo verdwenen gerookte eendenborst, eekhoorntjesbrood en parelhoenfilet in mijn winkelkarretje.  Dit is  alvast het eerste resultaat van mijn experiment. 

Leuke mogelijkheden met gerookte eendenborst:

Carpaccio van gerookte eendenborst met balsamicocrème : Schik een paar sneetjes eendenborst op een mooi bordje en nappeer met een paar druppeltjes basamicocrème (nu verkrijgbaar in de betere speciaalzaak) en werk af met een paar blaadjes rucola
Mangobolletje met eendenborst : Haal een achttal bolletjes uit een mango, wikkel daar een sneetje rond en schik alles op een mooie prikker.
Warm hapje met eendenborst en pruim : Wikkel een sneetje eendenborst rond een gedroogde pruim en stop een tiental minuutjes in een oven van 180 graden.

Geef een reactie

Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy