Geflambeerde parelhoen met een pittige mosterdsaus

Zeg niet zomaar hoen tegen een parelhoen want het is een edel stukje wild. Bovendien heeft parelhoen het voordeel dat het makkelijk en snel te bereiden is. Dit gerechtje maakte  ik vorige week klaar. Voor mij kan het ook perfect op een kerst of nieuwjaarsmenu. Dat licht geflambeerde korstje geeft het gerechtje extra pit.

Wat heb je nodig? 2 parelhoenfilets, boter, peper, zout, een scheut cognac, 200ml gevogeltefond, 2 el mosterd

Hoe ga je werk? Smelt de boter in de pan en bak de parelhoenfilets goudbruin aan. Laat een 6-tal minuten verder bakken. Neem van het vuur, doe er een scheut cognac over en flambeer (weg van vuur en dampkap). Neem vervolgens de parelhoenfilets uit de pan en hou deze warm. Maak tot slot het sausje met de braadresten, de cognac en de gevogeltefond.

Serveertips? Zoals op de foto, heerlijk met gestoofd witloof, veenbessen en gebakken aardappeltjes met eekhoorntjesbrood.

Geef een reactie

Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy