Grootmoeders’ beschuitenpap

Ik ben grootgebracht met papjes. Mijn grootmoeder was heel creatief om haar kleinkinderen te voorzien van de nodige zoetigheid. Naast rijstpap of simpele kreempap kon ze als geen ander beschuitenpap maken. Zo nu en dan word ik nostalgisch en maak ik deze lekker ouderwetse pap. Dit papje troost kan een mens altijd gebruiken….

Wat heb je nodig? 0,5 l hoevemelk, 4 el suiker, 2el vanillepoeder, 4 beschuiten

Hoe ga je te werk? Los het vanillepoeder op in wat melk, doe de rest van de melk in een kommetje, voeg de suiker toe en laat de melk kopen. Eens de melk kookt, voeg je het vanillepoeder toe. Haal de kom van het vuur en voeg de gebroken beschuiten toe en laat nog een kwartiertje staan als je kan.

Geef een reactie

Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy