Op zo’n herfstige zomerdagen als vandaag kan een heerlijk stevige soep heerlijk zijn. Deze erwtensoep is voor mij dé herfstsoep bij uitstek. Met een dikke snede boerenbrood en wat boter erbij heb je meteen ook een perfect lunchgerecht.

Wat heb je nodig? 2 courgettes, 500g erwten, 3 uien, 3l kippenbouillon, 100g gerookte spekblokjes, peper, zout en wat boter.

Hoe ga je te werk? Was de courgettes en snij ze in stukken zonder te schillen. Pel de uien en snij ze eveneens in stukken. Stoof de courgettes met de ajuin in wat boter. Als de groenten glazig zijn, giet je er de bouillon op. Voeg nadien de erwten en doe er flink wat peper bij. Laat de soep 25 min koken en mix nadien tot een gladde soep. Ondertussen bak je de spekblokjes krokant aan en laat ze even op wat keukenpapier om het overtollige vet te verwijderen.

Serveertip: Dit soepje kan ook perfect als een aperitiefsoepje. Vervang dan de spekblokjes dan door een sneetje krokant gedroogde Parmaham.