Wie kent het gevoel niet? Na een drukke werkdag kon je thuis en je hebt nog duizend-en-één zaken te doen. Huiswerk nakijken, een halve boerderij eten geven, wasjes doen…kortom alles behalve koken komt op je takenlijsten voor. Op zulke momenten laat ik mij maar al te graag verleiden tot een ovenschotel. Meestal maak ik ze een dag op voorhand klaar en hoef ik ze enkel in de oven te schuiven. Da’s pas gemakskost en dan nog homemade ook.

Wat heb je nodig? 2 kippenfilets, kipkruiden, 2 tomaten, 1 bol mozzarella, wat pesto, 250g korte pasta, 1 pot kant-en-klare pastasaus Toscane (Delhaize)

Hoe ga je te werk? Maak lapjes van de kippenfilets, kruid ze goed af en bak ze goed aan in de pan. Kook ondertussen de pasta gaar en snij de tomaten en mozzarella in fijne schijfjes. Vervolgens kan je aan het ordenen van de pastaschotel beginnen met eerst de kip dan de tomaat, mozzarrella en pesto en afwerken met de pasta en de pastaschotel. Tot slot schuif je deze pastaschotel in de oven (180gr en liefst afgedekt met alu-folie) en kan je op zijn Italiaans genieten van een heerlijke maaltijd.
Variant : de tomaat kan ook vervangen worden door courgette of aubergine.