Tiramisu, the making of

Als je 16 liter mascarpone, 120 eieren, 528 lange vingers, 160 biscuits roses,  1,5kg suiker, flinke scheut amaretto en een stevige slok koffie verwerkt, kan je spreken van een massaproductie ‘Tiramisu’. Voor het goede doel mag een mens wel eens wat moeite doen. Vandaag werden 30 ‘homemade’ familieporties  volgens dit recept geprepareerd.

Wat heb je nodig voor 1 familieportie? 1 pak boudoirs, cacaopoeder, 500g mascarpone, een kop sterke koffie en scheut amaretto, 4 eiwitten, 6 eigelen en 6el suiker.

Hoe ga je te werk? Scheid de eiwitten van de eigelen. Voeg de suiker bij de eigelen en klop flink door elkaar. Ondertussen zet je ook de klopper in het eiwit en klop je het goed stijf. Voeg beetje bij beetje de mascarpone bij de eigelen en meng goed door mekaar tot je een gladde massa bekomt. Tot slot sla je het eiwit onder het mascarponemengsel. Schik in de bodem van een ovenschotel de boudoirkes, overgiet met de mascarpone, leg weer een laag mascarpone en werk af met cacaopoeder of chocoladeschilfers.

Geef een reactie

Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy