Al gehoord van ‘frigo-koken’? Het is niets meer of minder dan aan de slag gaan met alles wat je in de frigo vindt. Nu na de drukke kerstdagen is het aanbod in onze frigo enorm. Van reepjes kalkoen tot garnalen, het is gewoon te gek wat je er nog aan overschotjes’ vindt. Geen nood, met wat creativiteit raak je al een aardig stuk op weg. Naast de klassiekers als een omelet met ‘frigo’-vulling, of een lekkere quiche staan er vandaag ook gevulde wraps op het menu.

Wat heb je nodig? 4 tortilla’s die de je kant-en-klaar koopt, 400g vlees (restjes van je feestdis: varkensgebraad, kalkoen,…), ijsbergsla, een potje zure room, 1 fijngesneden tomaat, huisgebereide guacamole en wat pittige kruiden.

Hoe ga je te werk? Snij het vlees in dunne reepjes, verwarm het lichtjes en kruid wat af met wat paprikapoeder of chili. Smeer de guacamole in een flinke laag uit over de wraps, beleg vervolgens met het vlees,  de sla, de fijngesneden tomaat en een toefje zure room er bovenop. Vervolgens goed strak oprollen en in het midden schuin doorsnijden.

Varianten : Ook heerlijk met biefstuk en kippenfilet. Durf ook te variëren in de groenten : maïs, komkommers, wortels,…Of maak er een zoete variant van met kalkoen, rauwkost en veenbessensaus.