Een ‘overschotje’ van Chinese kool bracht mij op een idee. Hoe zou deze groente zijn in een stamppot en wat kan je erbij serveren? De culinaire zoektocht begon… Voor de bereidingswijze baseerde ik mij op een klassieke preistoemp en de ‘delices de cailles’ kwamen er toevallig bij. 

Wat heb je nodig? Voor de stamppot : 1 Chinese kool, 8 aardappelen, 1 ajuin, 1 knoflookteentje, pezo, paprikapoeder, 300g gerookte spekblokjes

Hoe ga te werk? Schil en kook de aardappelen. Maak de Chinese kool schoon en snij ze in fijne reepjes. Bak de spekblokjes krokant aan en stoof de ajuin en het knoflookteentje mee aan. Voeg de koolreepjes toe en laat een kwartiertje goed aanstoven. Tot slot voeg je de aardappelen bij de gestoofde kool en maak je er een smeuïge stamppot van.

Serveren? Toevallig ontdekt aan de vleesafdeling van ‘De Colruyt’ : Delices de cailles (handig voorverpakte en gemarineerde kwartelfilets.) Ik heb er een brochetje van gemaakt. Maar je kan dit heerlijk stukje vlees ook gebruiken voor een lekkere winterbarbecue of een gezellige gourmet of steengrill.