Creatief met stoemp (als aperitiefhapje)

Onlangs las ik het boek ‘Stoemp’ van Albert Verdeyen. Het is een echte aanrader voor wie houdt van een mooi culinair verhaal. De Brusselse kok brengt in ‘Stoemp’ een welverdiende ode aan één van de klassiekers uit onze keuken. Naast heerlijk authentieke varianten met prei en witloof, vind je er ook verrassende presentaties en combinaties met stoemp. Zo kwam ik op het idee dat je er ook heerlijke aperitiefhapjes kan mee bereiden. Vanaf nu worden restjes stamppot niet meer weggegooid maar ingevroren voor later gebruik. Volgend receptje was één van onze eindejaarshapjes : Makreel met savooistoemp.

Wat heb je nodig? Een restje stoemp van savooi of spinazie, gerookte makreel of gerookte forel en wat roze peperbolletjes voor de afwerking.

Hoe ga je te werk? Doe de stoemp in leuke potjes, verwarm ze in de oven en werk af met de gerookte vis en roze peperbolletjes.

Ik droom al luidop van hippe stoempcombinaties als  een wortelstoemp en een gehaktballetje, een preistoemp met gerookte zalm of een kriekenstoemp met witte pens.

Geef een reactie

Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy