Een hart van koekenbrood

Een hart van koekenbrood zou overdreven zijn, ik heb eerder een hart voor koekenbrood. Naast klaaskoeken ben ik een echte fan van deze Westvlaamse lekkernij. Koekenbrood is geen melkbrood ook geen rozijnenbrood maar eerder een (minder vettige) variant van brioche-brood. Een bakker beschreef het ooit als  ‘rozijnenbrood zonder rozijnen’ en dit lijkt mij een passende omschrijving. Dit broodje laat zich goed combineren met ganzelever, gerookte zalm of simpelweg met echte hoeveboter.

Ik vond onlangs heel lekker koekenbrood bij Bakkerij De Knock in Oostkamp, een zaak met een traditie, liefde voor het ambacht en een echte op hout gestookte bakoven.

Geef een reactie

Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy