Eierkoeken

Ik ben het levende bewijs dat vliegende kraaien vaak meer hebben dan zittende. Zo kom ik in alle uithoeken van Vlaanderen en heb ik de kans om typische streekproducten te ontdekken. Lierse vlaaikes, klaaskoeken, Gentse mastellen, Limburgse vlaaien,..Ondertussen zijn er al heel veel de revue gepasseerd.

Recent ontdekte ik de eierkoek, een typisch Westvlaams bakkersproduct. De eierkoeken worden zowel los als verpakt per acht verkocht. Qua smaak zou ik ze vergelijken met droge cake en overheerst de smaak van vanille. Voor veel West-Vlamingen zijn ze een echte portie comfortfood. Rijkelijk besmeerd met goei boter en geserveerd met een heerlijke koffie bieden ze een zoet bakje troost. Ik ben alvast een fan.

Met dank aan Karolien en Patrick van Bakkerij Nollet  voor de heerlijke eierkoeken…

Geef een reactie

Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy