Wat ben ik toch een fan van Jamie Oliver. Hij heeft koken sexy gemaakt. Geen franjes, geen ingewikkelde technieken en steeds met de beste ingrediënten krijgt hij iedereen aan het koken. Dit receptje vond ik op zijn website. Het is een verfrissende variant van een echte wintersoep. Ik droom al luidop van de lente en tast nu vooral toe want het soepje ruikt heerlijk…

Wat heb je nodig? 500g diepvrieserwten, 1 ajuin, 2 selderstengels, 1 aardappel, 1el roze peperbolletjes, een handvol muntblaadjes, 1,5l kippenbouillon, pezo en wat boter.

Hoe ga je te werk? Snij de ajuin fijn, stoof aan in wat boter en voeg er de grofgesneden selder bij. Vervolgens voeg je ook de roze peperbolletjes, de erwten en de aardappelblokjes bij. Na het aanstoven voeg je de kippenbouillon erbij en laat je het soep een 20-tal minuutjes koken. Afwerken doe je nadien met verse munt, peper, zout en voor de liefhebbers een vleugje room.

Serveren? Met gepocheerde vis of gebakken kippenblokjes..