Het klinkt misschien wat afgezaagd maar ook deze huisbereide variant is veel lekkerder dan een kant-en-klare portie. Het maken van de verschillende sauzen vergt wat werk maar het samenstellen van de verschillende laagjes vind ik  zelfs geweldig leuk… 

Wat heb je nodig? Verse pastavellen, huisbereide bolognaisesaus, huisbereide kaassaus, 4 sneetjes gekookte ham en wat extra kaas voor het krokante kaaskorstje.

Hoe ga je te werk? Zet de verschillende onderdelen van je lasagne klaar en maak dat je sauzen lopend genoeg zijn (zodat de lasagnevellen voldoende vocht kunnen opnemen). Begin eerst met een laag bolognaisesaus, leg er een laagje pasta over, dan ga je verder met een laag bolognaisesaus, een laagje pasta en het geheel werk je af met een smeuiige kaasschotel en extra veel kaas. Schuif de lasagne tot slot in een voorverwarmde oven van 180 graden, kraak een flesje rode wijn, snij wat stokbrood en geniet na een half uurtje van deze Italiaanse klassieker.

Tip? Maak een grotere portie en stop een deel ervan in je diepvriezer, altijd handig om in huis te hebben…