Mmmmmmakreel op een boterham

Makreel is zo één van de vissoorten die het moet hebben van zijn smaak en niet van zijn uitzicht. Zo af en toe heb ik “nood” aan deze vette vis. Culinair ga ik er dan verschillende kanten mee uit. Ik heb het al verwerkt in een salade of geserveerd als onderdeel van een visschotel….Op zijn lekkerst vind ik makreel op deze manier :

Wat heb je nodig? 1 gerookte makreel, 2 tl sambal oelek, 4 boterhammen om te toasten

Hoe ga je te werk? Toast het brood en verdeel (lees smeer) de makreel over de 4 toasten. Als smaakgever verdeel je vervolgens de sambal oelek over de boterhammen. Serveren kan je als snel aperitiefhapje of als een echte boterham gecombineerd met een lekker slaatje van witloof en waterkers.

Biertip: Perfect met een Geuze.

Geef een reactie

Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy