Soepje van witte chocolade met een schuimpje van framboos

Dit waren de ingrediënten die wij tijdens onze voorbije kookles gebruikten om een heerlijk én verrassend dessertsoepje op tafel te toveren. Witte chocolade werd gecombineerd met room en kokosmelk en een schuimpje van framboos zorgde voor de frivole afwerking. Spijtig genoeg heb ik van het eindresultaat geen foto’s en moeten jullie het enkel met ‘beschrijvende woorden’ doen.

Wat heb je nodig? 250g  witte chocolade en wat extra voor de afwerking, 250g room, 350g kokosroom, 10g gelatine (4 blaadjes), 1 dl frambozencoulis en wat rode vruchten (voor de afwerking)

Hoe ga je te werk?Verwarm de room en laat er de chocolade in smelten. Voeg er de kokosroom aan toe en mix het soepje. Week de gelatine in koud water. Knijp goed uit. Verwarm de helft van de coulis en los er de gelatine in op. Meng met de rest van de coulis en laat afkoelen in de espumabus. Verdeel het soepje over vier schaaltjes en spuit er een toef frambozenschuim op. Werk af met rood fruit en wat witte chocoladeschilfers.

Varianten? Serveren met een bolletje vanille-ijs, stukjes cakes of macaron.

Geef een reactie

Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy