Witloofquiche met kaas en ham

Quiche vind ik zo’n typisch maandags gerecht. Je maakt het ’s zondags klaar en als je dan na een drukke werkdag thuiskomt, hoef je het nog enkel op te warmen. Met een fris slaatje erbij smaakt het altijd. Dit is alvast de variant die ik gisteren maakte…

Wat heb je nodig?  1 vel kant-en-klaar bladerdeeg, 4 stronken witloof, 4 sneetjes ham, 4 sneetjes kaas, boter, 2 eieren, 20cl room, peper, zout en verse tuinkruiden.

Hoe ga je te werk? Snij het witloof in fijne snippers en stoof het aan in wat boter. Doe het bladerdeeg (met bakpapier) in een bakvorm en doorprik het zachtjes met een vork. Neem het gestoofd witloof van het vuur en laat het afkoelen. Leg de sneetjes ham en kaas op de bodem van de taart en vul verder aan met het gestoofde witloof. Werk af met het eier-room mengsel en kruid tot slot af met de tuinkruiden en de peper. Na een halfuurtje in een oven van 180 graden is de quiche “smulklaar”.

Geef een reactie

Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy