Aalbessencoulis

Niets is leuker dan vruchten uit eigen tuin oogsten én verwerken.  Dit jaar zijn de aalbesjes er als eerste bij. Naast simpel weg ‘uit het vuistje’, maak ik deze keer ook een grote portie coulis…

Wat heb je nodig? 1kg aalbessen, het sap van 1 limoen en 4el fijne griessuiker.

Hoe ga je te werk? Maak de besjes schoon en verwijder het groen, haal ze door de sapcentrifuge en voeg het limoensap en de suiker toe.

Hoe bewaren en serveren? Verdeel de coulis in kleine porties en vries ze in. Je kan er ook ijsblokjes van maken om zo een simpel watertje of een pittige cocktail extra kleur te geven. Deze vuurrode saus is heerlijk bij panna cotta, mini-gebakjes of bij een vacherin

Geef een reactie

  1. 8.4.11

    Klinkt goed! Een mooie foto ook. Ik krijg een beetje heimwee door het kijken naar die mooie schaal vol. Vroeger kon ik de tuin inlopen ’s zomers en handen vol aal- en kruisbessen plukken. Helaas, dat is niet meer. Groet, Richard

Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy