Zomers soepje van rabarber

Dit dessertsoepje was één van de toppers tijdens onze voorbije kookles. Mede door zijn frisse smaak en het leuke uitzicht ben ik al een echte fan geworden. 

 Wat heb je nodig? 4 stengels rabarber, 150 g suiker, 1 zakje vanillesuiker, 1 sinaasappel, in schijfjes, sap van 1 citroen, 1 eetlepel muntblaadjes 6 dl water en voor de afwerking : 1 stengel rabarber, 1 el suiker het sap van 1 sinaasappel.

Hoe ga je te werk? Maak de rabarber schoon maar schil hem niet (anders bekom je geen mooie kleur).  Doe alle ingrediënten in een kookpot en laat 10 minuten op een zacht vuurtje sudderen.  Zeef het soepje en serveer goed gekoeld. Snij voor de afwerking de stengel in stukjes, doe deze met de suiker en het sap in een pannetje en laat enkele minuten sudderen.  Ga op zoek naar je mooiste glaasjes en serveer de afgekoelde stukjes in het soepje, met een blaadje munt.

Geef een reactie

  1. 8.23.11

    dat ziet er zo lekker uit! hopelijk duurt de zomer nog eventjes want dat willen we ook proberen 🙂

    • 8.23.11

      Ik duim alvast voor jullie mee en heb voor de veiligheid een megaportie in de diepvries staan

Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy