Salade van jonge groenten

Je neemt wat jonge groentjes, je blancheert alles en mengt met je vingers alles goed door mekaar, zo éénvoudig is het principe van deze salade. Met dank aan het zomernummer van Libelle Lekker voor het idee.

Wat heb je nodig? 1/4 bloemkool, 1 bos jonge wortelen, 200g princessenboontjes, 1 bos lente-uitjes, 200g groene asperges, 1 klein blikje maïs, 1 handvol kervel, 1 handvol jonge spinazie, 2 el wittewijnazijn, 1/2 liter melk, 6 el olijfolie, peper en zout.

Hoe ga je te werk? Kook de bloemkool beetgaar in een mengsel van melk en water, op smaak gebracht met peper en zout. Giet af en laat afkoelen. Maak alle andere groeten (asperges, wortels, boontjes en lente-uitjes) schoon op de conventionele manier en blancheer ze één voor één in licht gezouten water. Schrik alle groentjes na het blancheren ook af in ijskoud water. Net voor het opdienen meng je alle groenten onder mekaar, werk je alles met de schoongemaakte spinazieblaadjes, de kervel en de maïs en geef je wat extra smaak door de dressing toe te voegen.

Serveren? Als een deel van een lunch met een lekker stukje vlees of vis. Ook bij de barbecue lijkt deze salade een mooi optie.

Geef een reactie

Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy