Met welke desserts kan je op een internationaal burenfeestje beter uitpakken dan met rijstpap en chocolademousse? Ik ging even grasduinen in al mijn kookboeken en kwam tot de conclusie dat dit recept van chocolademousse veruit het beste is…

Wat heb je nodig? 6 eiwitten, 3 el suiker, 300g donkere chocolade, 5dl room.

Hoe ga je te werk? Breek de chocolade in kleine stukjes en voeg 1 dl room toe. Maak een badje klaar en smelt de chocolade ‘au bain marie’. Klop de overige room met de suiker stijf en meng deze onder de gesmolten chocolade. Klop ook de eiwitten stijf en meng deze onder het chocolade-roommengsel. Verdeel in kleine potjes of doe zoals ik en serveer alles in een mega kom.

En onze Amerikaanse vriendjes vonden het ‘delicious’ en waren weer eens ‘amazed’ over onze rijke Vlaamse eetcultuur….