Ricotta – spinazietaartjes met dille

Dat ricotta en spinazie ‘partners in crime’ zijn, wist ik al. Maar als je het dan nog eens combineert met een vleugje blauwe kaas en wat dille, heb je wel een heel frivool taartje…

Wat heb je nodig? 250g ricotta, 150g mascarpone, 80g blauwe kaas, verbrokkeld, 200g spinazie, 2 eieren, losgeklopt, 2 koffielepels gedroogde dille of 2 eetlepels verse dille, 2 eetlepels verse geraspte parmezaanse kaas, zout en peper

Hoe ga je te werk? Fruit de verse spinazie op een hoog vuur in olijfolie kort aan.  Hak hem grof. Meng de ricotta met met mascarpone, de eieren, parmezaanse kaas  en de dille. Voeg tenslotte de spinazie toe. Doe het mengsel in kleine timbaaltjes (ingevet of in papieren vormpjes) en bak ze 25 minuten op 175 °C.

Serveren? Als een hapje bij het aperitief, onderdeel van een lunch of een buffet en zowel koud als warm.

Met dank aan Annick van Foodlovers’ Companie voor het recept

Geef een reactie

  1. 12.22.13
    Carla said:

    Heel lekker, heb wel de baktijd met 10 minuten verlengd.

Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy