Het principe is eenvoudig : je neemt een stokbrood,  je vult het met wat hartigs en je legt het even op barbecue. Vervolgens breek je geheel volgens de christelijke traditie het brood en kan je op een schiiterende manier je barbecue inzetten…

Wat heb je nodig? Een stokbrood, 4 sneetjes jonge kaas, 8 sneetjes filet de saxe, provençaalse kruiden, wat olijfolie en wat alu-folie.

Hoe ga je te werk?  Maak om de 2cm een flinke inkeping in het stokbrood en vul het afwisselend met jonge kaas en filet de saxe. Het stokbrood werk je dan vervolgens af met de kruiden en wat olijfolie. Wikkel het stokbrood in alu-folie en plaats een 10-tal minuten op de barbecue. Controleren is ook hier de boodschap want het vuur kan hard te keer gaan.

Varianten? Met dit gevuld brood kan je eindeloos variëren van de combinatie mozzarella, pesto en rauwe ham tot gerookte zalm met kruidenboter…