Een groot tuinier zal ik nooit worden. Met wat kruiden en makkelijke groenten in den hof ben ik al content. In het voorjaar liet ik mij vertellen dat tuinbonen makkelijke en productieve groenten zijn. Ik waagde mij daarom aan een heus tuinboon-experiment dat vandaag dit puik resultaat opleverde…

Ook in de keuken heb je met tuinbonen veel mogelijkheden. Zo zijn de toppen van de jonge plant heerlijk in een salade of een risotto en kan je (als je wat meer geduld hebt) met de bonen veel kanten uit. Ik probeerde alvast deze frisse tapenade…

Wat heb je nodig? 150g tuinbonen, 3 el olijfolie, het sap en de schil van een bio-citroen, een handvol fijngesnipperde munt, zout, peper en wat pecorino.

Hoe ga je te werk? Kook de bonen een 5-tal minuten tot ze beetgaar zijn. Verwijder de vliesjes en pureer ze samen met de olijfolie, de fijngesneden munt,  de citroenschil en het sap. Afkruiden doe je met flink wat peper en zout.

Serveren? Met stukjes stokbrood, op een crostini of zoals op de foto als een heerlijk dipsausje…