Een ideale vakantie-activiteit is…. een pakje koeken nemen, boter en wat suiker nemen en je dochters laten  modelleren en boetseren aan deze geweldige koekjestaart. Wedden dat ze – letter én figuurlijk- een tijdje zoet zullen zijn.

Wat heb je nodig? 2 koppen sterke koffie, 250g hoeveboter, 250g bloemsuiker
2 pakjes petit beurre- koekjes en wat hagelslag voor de afwerking.

Hoe ga je te werk?  Zet 2 koppen straffe koffie en laat ze afkoelen. Maak de boterroom. Meng hiervoor de boter met evenveel bloedsuiker tot je een mooie, gladde massa bekomt die iets witter is dan de oorspronkelijke boter. Neem een mooie schotel en begin met de eerste laag koekjes. Dop ze in de koffie en maak er een rechthoek of vierkant van. Smeer er vervolgens een laag boterroom tussen en werk af met koekjes en herhaal dit een paar keer tot je een mooie laagjestaart bekomt. Bestrijk tot slot de bovenkant en de zijkanten van de taart met een laag boterroom, trek wat lijntjes  met je vork ter versiering en werk af met een flinke portie hagelslag. Laat een paar uurtjes staan en serveer met een heerlijk kopje koffie.  (gebaseerd op een recept van Sofie Dumont)