Leven in de brouwerij

Eens in de 2 jaar zetten ze bij Brouwerij Slaghmuylder hun deuren open en zijn wij er als de kippen om onze stadsbrouwerij te bezoeken….

Slaghmuylder is nog een echte familiebrouwerij met een rijke geschiedenis. Ze werd  in 1860 opgericht door graanhandelaar Emmanuel Slaghmuylder en wordt vandaag door de vierde en vijfde generatie geleid. Hun bekendste bier is  ongetwijfeld de Witkap, een levend bier van hoge gisting gebrouwen naar aloude traditie.

Van Karel – de meester-brouwer- kregen wij een geanimeerde rondleiding en werden ingewijd in de wondere wereld van gerst, gist en mout. Ook het bedrijfsmuseum vond ik bijzonder leuk.  Omdat ze naast bier brouwen ook een aantal cafés onder hun goede hebben, verzamelden ze in de loop der tijd flink wat oud gereedschap, bierattributen en oude reclames bij elkaar . Ook de oude stoommachine uit 1910 is uniek en zorgde vroeger voor elektriciteit.

En dat je van dit alles dorst krijgt, hoef ik je niet te vertellen. De witkap(pen) hebben ons dan ook meer dan gesmaakt.

Geef een reactie

  1. 8.22.12

    Op 4 september wordt er bij Alken Maes een bierdegustatie voor vrouwen georganiseerd door Anneke Rijkers meer info op de website van Alken Maes

Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy