DIY : muntlikeur

Munt en nog eens munt… dat is zowat het beeld van onze kruidentuin. Woekeren kan dit frivole kruid als geen ander. Tijd voor een grote schoonmaak, tijd ook voor een spannende zoektocht naar leuke recepten. Op deze creatie ben ik alvast een klein beetje fier….

Wat heb je nodig? 1 liter alcohol van 90 graden (verkrijgbaar in de supermarkt of bij de apotheker) 12 flink takken munt (Marokkaanse munt is bijzonder aromatisch), 1,6 l water en 600g suiker.

Hoe ga je te werk? Neem 6 takken munt en doe ze samen met de alcohol in een recipiënt dat je hermetisch kan afsluiten. Zet deze vloeistof minstens 2 dagen koel weg. Breng de tweede dag het water en de suiker aan de kook. Haal van het vuur en laat het infuseren met de overige 6 takken verse munt. Laat goed trekken en afkoelen. Giet er vervolgens de alcohol bij en verwijder de eerste muntbladeren. Sluit de vloeistof hermetisch af en zet het nogmaals een paar dagen weg. Na 5 à 6 dagen zeef je de vloeistof en kan je voor het eerst proeven van deze heerlijke likeur

Serveren? Als limoncello :  zet de fles in de diepvriezer en serveer de heerlijk stroperige likeur in ijsgekoelde glaasjes.

(Gebaseerd op een recept uit Nest Speciaal Koken)

Geef een reactie

Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy