Asperges ‘sunny side up’

Het voorbije weekend zoefden wij met de Vespa doorheen een mooi stukje Limburg. Naast mooie landschappen, gezellige stadjes genoten wij ‘natuurlijk’ ook op culinair vlak. De Limburgse vlaaien overleefden onze tocht niet en werden ter plaatse verorberd. Voor de ‘steekverse’ asperges hadden wij meer geduld en werd er thuis een leuk receptje gezocht. Deze keer koos ik voor eenvoud : asperges met een gepocheerd zonnetje en gedroogde hamsnippers. Een mens zou haast beginnen wenen omdat zo goed als voorbij is…

Wat heb je nodig? 500g ‘steekverse’ asperges, een bussel peterselie, 5 sneetjes gezouten ham, 100g boter, 4 eitjes, peper en zout.

Hoe ga je te werk? Stoom de eitjes op 65 graden en dit gedurende anderhalf uur (Met deze bereiding maak je gepocheerde eieren). Verwijder het eiwit en hou enkel de leuk uitziende dooier (hij heeft ook een leuke aparte textuur) over. Schil de asperges en verwijder de onderste harde stukken. Kook of stoom ze vervolgens en hou ze lekker warm. Snij de ham in reepjes en maak ook de peterselie fijn. Laat de boter smelten (niet bruin worden) en kruid af met peper en zout. Zoek tot slot een leuk bord uit, maak er een leuke compositie van en geniet met volle teugen van deze edele groentesoort.

Geef een reactie

Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy