Afbeelding 3

Wie wil het niet deze zomer: palmbomen, zon, strand & een heerlijke cocktail in de hand!? Ik alvast wel… En ik kan niet meer wachten! Ik ging op zoek naar een cupcakerecept dat dat zomersgevoel weergaf en presenteer jullie: een ananascupcake met kokos & limoen!

Wat heb je nodig? 100g boter, 200ml melk, 2 eieren, 125g kristalsuiker, 1 theelepel vanillesuiker, 250g bloem, 1 zakje bakpoeder, mespunt zout, ½ verse ananas of een blik, 75g geraspte kokos, rasp van 3 limoenen en sap van 1 limoen (naar smaak)

Hoe ga je te werk? Verwarm de oven voor op 175° C en zet de papieren caisses in een muffinplaat. Als voorbereiding gaan we de verse ananas in stukjes versnijden en de schil en de kern verwijderen. Wanneer je geen verse ananas in huis hebt kan je gerust een blik nemen en dit zeer goed laten uitlekken in een zeef. Ook de kokos gaan we al in een droge koekenpan eventjes snel roosteren en de limoenschil kunnen we al raspen voor de zeste. Smelt de boter en roer de melk en limoensap erdoor.

Afbeelding 1

Klop de eieren met de kristal- en vanillesuiker licht en luchtig en roer voorzichtig het botermengsel eronder. Zeef de bloem met het bakpoeder en het zout en schep dit voorzichtig door het boter-eimengsel.

Als laatste voegen we onze voorbereidingen zoals de ananas, de geroosterde kokos en de limoenzeste aan het deeg toe.

Afbeelding 2

Vul de caisses voor twee derde met deeg en als afwerking kan je nog wat kokos over strooien.

Afbeelding 4

Bak de cupcakes circa 15-20 minuten in de voorverwarmde oven. Wanneer ze uit de oven komen verzeker ik jou dat er een vleugje zomer in de keuken hangt!

Afbeelding