Bij slager Rik

In deze dagen met minder vlees, kies ik resoluut voor het betere stuk. Een bezoekje brengen aan onze slager Rik is dan een juiste keuze. Zijn beenhouwerij oogt nostalgisch en doet mij meteen wegdromen naar mijn kindertijd. De houten kapblok, de vleeshaken en een assortiment dat voor 90% bestaat uit eigen bereide vleeswaren, maken deze zaak echt authentiek. Schitterend vind ik het als Rik nog voor je neus de koteletten kapt of ‘americain préparé’ bereidt. Indrukwekkend zijn verder de uitgebreiden collectie gedroogde boerenhammen die heerlijk hangen te drogen en wachten op de volgende carnivoor.

Op maandagmorgen moet je er zeker zijn. Zo tegen 11 uur zijn er verse pensen (of trippen in het Denderstreeks). Wees er maar vlug bij want zeker op dinsdag zit hij vaak door zijn voorraad heen. Na veel en echt ‘pensen-onderzoek’ blijf ik Riks’ versie de beste vinden. Ik vond het dan ook heel teleurstellend dat zijn koopwaar niet opgenomen werd in de grote pensentest van Het Nieuwsblad 🙂

Adres Slagerij Rik Van Den Berghe, Lavendelstraat 20, 9400 Ninove

Geef een reactie

Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy