Het gebeurt niet vaak maar als het gebeurt ben ik niet meer te houden. Ik kruip dan in mijn pen en schrijf meteen een ode aan een zaak die ik recent bezocht én geweldig vond. Vandaag breng ik zo’n eerbetoon aan Odelie, geen kranige oude dame maar een fantastische zaak in Marke bij Kortrijk.

IMG_4081

De term ‘concept’ is niet overdreven want Odelie is zowel een B & B met 2 leuke gastenkamers, een ontbijt- en eetcafé, als een koffie- en taarthuis. Je kan er anders gezegd terecht voor een goed bed met een uitgebreid ontbijt, een huisgemaakte pasta én een heerlijk stuk gebak. Odelie is voor mij een prachtvoorbeeld van hoe je als kleine ondernemer in een doorsnee dorp toch groot kan zijn.

Helemaal ‘over the top’ is tot slot het interieur van de zaak. In dit gezellig arbeidershuisje waan je je meteen in de jaren stillekes. Je kan jouw ogen uren de kost geven aan de talloze vintage en brocantespullen. Van Christusbeelden, oude fotokaders, koffiemolens tot het servies op tafel; alles is lekker retro. Deze zaak zou in de Gentse binnenstad zeker niet misstaan.