Lathee voor thee, koffie en meer

Een zaterdag is geen zaterdag als ik niet even “‘ t stad” heb gezien. Of het nu Gent, Aalst of Geraardsbergen is, het maakt nu uit.  Een paar winkeltjes doen en wat hangen in een zalige koffiebar geven mij altijd een echt weekendgevoel. Tot voor een paar maand had ik samen met mijn dochters een vaste stek bij Patisserie De Clercq in Geraardsbergen. Toen de zaak recent overgenomen werd, verdween de glorie van weleer en bleef er niets meer over van de gezellige ‘Konditorei’ met dito taartentoog.

Gelukkig kan ik nu het hoekje om, even de Dender volgen en bij Lathee binnenstappen. In een leuk ingericht hoekpand kan je genieten van een eenvoudige maar hippe – naar Geraardsbergse normen zeker :-)-  kaart. De thee is van het huismerk Lathee en enkel samengesteld met natuurlijke ingrediënten. Hun koffie komt van branderij Hoorens en voor hun dranken, yoghurt en gebak werken ze enkel met kleine lokale producenten. Wij gingen zaterdag voor een stukje van elk : een thee, een warme melk met speculoos, een homemade lemonade en 2 stukjes -aan de ribben klevende- brownie. Samengevat : één voor één, stuk voor stuk TOP.

Tot slot nog een leuk idee : schuif op zaterdag aan voor Lathee Matinee ontbijtbuffet, elke zaterdagochtend van 10u-11u30.

Geef een reactie

Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy