Iedereen kent ze wel, de zakjesthee. Maar wist je dat er buiten de zakjes ook een gigantisch grote theewereld bestaat? En thee is aan zijn opmars bezig. Thee is populair! Theezaken duiken overal op, hippe koffiebars serveren het en ook de supermarkt is in, want her en der kan je naast zakjesthee ook losse thee verkrijgen. Tijd om jullie te trakteren op een gastblog van Kelly. Gepassioneerd door thee is bij haar een understatement. Ze leeft met en voor thee, volgde een opleiding tot theesommelier en maakt dankzij haar webshop en workshops iedereen een beetje meer theeliefhebber. It’s all yours Kelly….

SONY DSC

SONY DSC

Maar wat is thee?

Er bestaat vaak verwarring over wat “echte thee” eigenlijk is. Thee is een warme of koude drank afkomstig van de theeplant Camellia Sinensis. Kruiden – en vruchteninfusies, zoals brandnetel of bosbessen noemen we vaak ook thee, omdat dit op dezelfde manier gebrouwen wordt. Taalkundig maken we een fout, we mogen dit geen thee noemen want kruiden en vruchten zijn niet afkomstig van de theeplant. Whoepsie!

De meest gekende is groene of zwarte thee, maar buiten deze bestaan nog andere theeklassen. Wit, geel, oolong of postgefermenteerd. Zes theeklassen afkomstig van de theeplant, maar allen met een ander productieproces. Deze theeklassen zorgen over heel de wereld voor meer dan tweeduizend soorten thee. En laat dit nu echt super interessant zijn!

SONY DSC

SONY DSC

Zin om te ontdekken?

Er gaat geen dag voorbij dat ik geen thee drink. Thee is mijn passie! Ik sta er mee op en ga er mee slapen. Thee inspireert en maakt het leven spannend en daarom wil ik mijn passie delen. Ik doe dit door het geven van theeworkshops, het schrijven van een blogs, een miniwebwinkel en het maken van nieuwe theevrienden. En er is voor ieder wat wils:

♥ Smaken, geuren en kleuren ontdekken.

♥ Je favoriete theeland uitkiezen

♥ Jouw ideale thee accessoire ontdekken

Maar ook:

♥ Thee & Foodpairing

♥ Thee & Kaas

♥ Thee & Chocolade

♥ Ice Tea

♥ Thee Cocktails

♥ Koken met Thee

Enz, enz…

Thee, maar dan helemaal ander! 😀

Ben je benieuwd naar meer? Neem dan gerust een kijken op detheeblog.blogspot.com

Ik kijk er naar uit je te ontmoeten in de wereld van de thee 🙂

Liefs,
Kelly