De ramen van Umamido

“Ik heb ramen gegeten” zei ik tegen mijn dochters toen ik thuis kwam. Wat! Ramen kan je toch niet eten, mama” merkten ze meteen op. Gelukkig bestaat er een Japanse variant die wel eetbaar en bovendien megalekker is. Ramen -voor zij die het ook niet kennen – is een Japanse maaltijdsoep met noedels, vlees of vis, groente en een gekookt ei. De bouillon die alles warmhoudt is een echte smaakbom en het resultaat van stevig keukenwerk.

Vorige week had ik de kans om dit gat in mijn culinaire cultuur op te vullen. Wij bezochten één van de vestigingen van  Umamido en een nieuwe wereld ging voor mij open. Wegens grote honger bestelden wij eerst een paar ‘starters’. De pork bun (gestoomd broodje met krokant buikspek) en hun homemade ravioli waren overheerlijk. Mijn honger was meteen al een beetje gestild. Toen ze mij vervolgens de grote kom met ramen brachten, moest ik mijn best doen om alles op te krijgen. Man, man zo lekker dat deze Japanse klassiekers is. Het gepruts met stokjes en porseleinen lepel neem ik er maar al te graag bij. Allez, ik ben verkocht en ga beslist ook één van hun andere variëteiten proberen.

Adres : Umamido, Sint-Katelijneplein Brussel (of één van hun andere vestigingen in Antwerpen of Brussel).

Geef een reactie

  1. 3.14.17

    Doet mij watertanden!

Privacy Settings
We use cookies to enhance your experience while using our website. If you are using our Services via a browser you can restrict, block or remove cookies through your web browser settings. We also use content and scripts from third parties that may use tracking technologies. You can selectively provide your consent below to allow such third party embeds. For complete information about the cookies we use, data we collect and how we process them, please check our Privacy Policy